Sosyal Medya Kullanımı - Tiktok Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Kullanımı

 

Pew Araştırma Merkezi geçtiğimiz günlerde ABD'li yetişkinleri sosyal medya kullanımları konusunda araştırdı. Çalışma, genel sosyal medya kullanımı ve kullanılan bireysel siteler ve uygulamalar hakkında sorular sordu. En popüler platformlar arasında, her biri sırasıyla% 81 ve% 69 kullanıcısına sahip olan Facebook ve YouTube bulunmaktadır. Aynı anket Reddit'in kullanımı hakkında da sorular sordu. Tabii ki, hiçbir iki platform tam olarak aynı değildir ve bazı farklılıklar vardır. Bununla birlikte, insanların bu platformları kullanma biçimindeki temel farklılıklar açıktır.

Sosyal medyanın en popüler kullanımlarından biri diğer kullanıcılarla etkileşim kurmak ve kendi içeriklerini paylaşmaktır. Bu olumlu bir şey olsa da, birçok olumsuz sonuca da yol açabilir. Arkadaşlarınızı ve ailenizi sürekli güncelleme ihtiyacı, depresyon ve anksiyetenin yaygın bir nedenidir. Sosyal medyanın aşırı tüketimi, kişinin fiziksel ve duygusal refahı için öz bakım eksikliğine ve ihmaline neden olabilir. Bu etkiler acil olmasa da, uzun vadeli olabilirler.

Araştırmaya göre sosyal medya çocukların sağlığına zararlı olabiliyor. Ofcom'un yakın tarihli bir raporu, sosyal medya kullanımı ile çocuk gelişimi arasındaki ilişkiyi araştırıyor. Farklı yaş gruplarındaki çocuklar üzerindeki etki rahatsız edici olsa da, sosyal medya markalar ve tüketiciler hakkında farkındalık yaratmaya yardımcı olabilir. 2000'den fazla İngiliz çocuk ve gençten oluşan bir anket, sosyal ağlarında toplam 2 saat on altı dakika harcadıklarını ortaya koydu ve bu da genç nüfus için etkileyici bir rakam.

Paylaş