Sosyal Medya Dolandırıcılığı Şikayeti - Tiktok Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Dolandırıcılığı Şikayeti

 

Facebook, Twitter ve İnstagram gibi çevrimiçi sosyal ağlardaki profillere daha fazla kişi kaydoluyor. Bu kişi ile iletişime geçmek için onlara izin verir. Bu hesaplardan bazılarının yüzlerce hatta binlerce takipçisi var. Ancak, bu profillerin sahte olması nadir değildir. Sahte profil uygunsuz içeriği, yasa dışı etkinlikleri yayabilir ve hatta başkalarını taciz edebilir. Bu makalede, sahte bir profili nasıl bildirebileceğiniz açıklanacaktır. Bu makalede ayrıca bir sosyal medya sahtekarlığı şikayetinin nasıl dosyalanacağı açıklanacaktır.

Laura, Facebook beslemesinde ücretsiz bir televizyonla ilgili bir yazı gördü. Bağlantıya tıkladı ve adını, doğum gününü ve e-posta adresini girdi. Kişisel bilgilerini gönderdikten sonra, ankete cevap verirse hacklenebileceğini fark etti. Sonunda tarayıcısını kapattı ve hesabından çıkış yaptı. Hemen polisi aradı. Bu hikaye benzersiz değildir ve diğer insanlar benzer dolandırıcılıkların kurbanı olmuştur.

Neyse ki, bu tür sahtekarlıklara karşı savaşmanın yolları var. İnternet Suçları Şikayet Merkezi (IC3) şikayette bulunabileceğiniz yerdir. Bu siteyi sosyal medya dolandırıcılığı şikayetinde bulunmak ve kayıplarınız için tazminat almak için kullanabilirsiniz. Bu hizmet, kimlik hırsızlığı, spam ve aldatmaca gibi internet suçu mağdurlarının şikayetlerini kabul eder. Bir sosyal medya sahtekarlığını bildirmek için bir form doldurun ve sitede listelenen talimatları izleyin.

Paylaş