Sosyal Medya Hesabı Keşfi - Tiktok Takipçi

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Hesabı Keşfi

 

Virginia'nın sosyal medya hesabı keşfiyle ilgili içtihatları sınırlı olsa da, ilgili kanıtlar için sosyal ağ hesaplarını araştırmak için hukuk davacılarının uygulamalarını desteklemektedir. Bu alandaki tüzükler ve içtihatlar belirsiz olmakla birlikte, mahkemeler, davayla ilgili olduğu ve davaya dar bir şekilde uyarlandığı sürece, görevlerin ve diğer faaliyetlerin keşfedilmesine izin vermeye isteklidir. Sonuç olarak, sosyal medya hesabı keşfi hem davacıların avukatları hem de savunma avukatları için giderek daha popüler hale geliyor.

Sosyal medya hesabı keşfi, bir tarafın özel olsa bile ilgili bilgilerin bir sosyal ağ hesabında bulunma olasılığının makul olduğuna dair bir kanıt gerektirir. Özel olarak tutulan bir Facebook hesabında ilgili bilgilerin bulunma olasılığı yüksek olsa da, varsayımsal bir olasılık eşiği karşılamak için yeterli değildir. Bu amaçla activeComply kullanılır. Yazılım yetkisiz ve hileli sosyal medya hesaplarını otomatik olarak algılar ve kayıtları bir kütüphane kataloğuna veya keşif aracına aktarır.

Sosyal medya hesaplarında yer alan veriler dava için potansiyel olarak yararlıdır. Örneğin, bağımsız bir aramada bulunan bilgiler, bir tarafın Facebook hesabının herkese açık olduğunu gösterebilir. Bilgilerin gizli olup olmadığına bakılmaksızın, mahkemede davanın kanıtlanmasına yardımcı olması için bu bilgileri zorlamak üzere bir avukat hazırlanmalıdır. Sosyal medya hesabı keşfinin kapsamının sınırlı olduğuna dikkat etmek önemlidir, ancak kanıtları korumak için bir strateji oluşturmak hala gereklidir.

Paylaş